top of page
Caută

Sustainable Living Podcast lansează sezonul 4. Despre proiectul Re:waste, cu ES. Dna. Therese Hyden

Sustainable Living Podcast, podcastul care își propune să informeze și să educe publicul larg din România pe tema sustenabilității, lansează cel de-al patrulea sezon. În deschidere, podcastul aduce un dialog cu ES. Dna. Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti, în jurul datelor îngrijorătoare despre consumul de resurse în lume și inițiativa Ambasadei Suediei la București, „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele”, o expoziție itinerantă prezentată împreună cu platforma de educație ecologică GuerrillaVerde.ro.Studiile realizate de organizaţia internaţională Global Footprint Network încă din 1971 arată că umanitatea consumă mai multe resurse decât este capabil să genereze Pământul. Creșterea cu 1.2% a amprentei de carbon a umanității față de anul precedent, a făcut ca Earth Overshoot Day (Ziua Suprasolicitării Planetei) să vină mai devreme decat oricând: 28 iulie este ziua în care au fost epuizate toate resursele naturale generate de planeta Pământ în anul 2022.


Primul episod din noul sezon Sustainable Living Podcast aduce un dialog despre consumul durabil și prezintă pe larg inițiativa Ambasadei Suediei la București, expoziția itinerantă „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele”, un proiect de conștietinzare derulat împreună cu platforma de educație ecologică GuerrillaVerde.ro.
Lansată în România cu scopul de a contribui la conștientizarea publică privind gestionarea deşeurilor și conservarea resurselor naturale, expoziția reprezintă o invitație pentru a privi mai atent asupra diferitelor faze ale ciclului de viață al unui produs tipic – de la proiectare până la eliminare, cât și o sursă de inspirație pentru a pune bazele unor modele de consum durabile. Expoziția a fost prezentată deja în patru locații din București și din Iași, iar în perioada octombrie – noiembrie 2022 va putea fi văzută în școli și facultăți, acțiunea dedicată tinerilor fiind derulată sub umbrela Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile.


Despre planurile pentru expoziția „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele” în România, cum poate acest tip de informare să contribuie la creșterea conștientizării privind folosirea resurselor, dar și cum putem transfera expertiza suedeză în acțiuni concrete, a povestit ES. Dna. Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti, într-un interviu care poate fi văzut și ascultat pe canalele oficiale de podcast sau pe www.sustainableliving.ro.Sustainble Living Podcast a fost lansat în martie 2021, iar până în prezent a adus în atenția audienței 20 interviuri cu invitați, lansate în trei sezoane. Gazda podcastului este Nicoleta Talpeș, expert în comunicare, cu o experiență de 14 ani în dezvoltarea strategiilor de comunicare pentru proiecte cu impact social, atât pentru companii, cât şi pentru ONG-uri, prin agenţia sa specializată în comunicare socială, Media Image Factory. Întreg conţinutul podcastului este disponibil gratuit pe www.sustainableliving.ro, pe canalele de podcast (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts, Breaker, Pocket Casts) şi în format video pe canalul de YouTube.


Follow Sustainable Living Podcast:
15 afișări0 comentarii

Komentarze


bottom of page