top of page
Caută

Sustainable Living Podcast este partener pentru Green Tech&Film Festival, ediția 7

Sustainable Living Podcast se alătură ca partener celei de-a șaptea ediții a Green Tech & Film Festival, dedicată promovării conștientizării de mediu și dezvoltării durabile în România. În perioada 27 mai - 3 iunie 2024, festivalul se va desfășura atât fizic la Promenada Mall, Cinema Elvire Popesco, cât și online, oferind un program hibrid accesibil tuturor.
Misiunea festivalului, înrădăcinată în educație și conștientizare, se aliniază cu nevoia critică de a aborda criza climatică pe fondul provocărilor de mediu în creștere. Prin expoziții captivante, conferințe și documentare de impact, Green Tech & Film Festival își propune să inspire acțiune și să inspire audiența în direcția unor alegeri durabile.


Pentru ediția din 2024, Green Tech&Film Festival aduce împreună parteneri relevanți precum Ambasada Suediei la București, Smart City Sweden, Every Can Counts, Promenada Mall, Stratos, WWF și Pactul Climatic European. Aceste parteneriate subliniază angajamentul festivalului de a promova colaborarea și inovația pentru un viitor durabil.


Elemente centrale ale acestei ediții

Participanții vor putea lua parte la o serie de activități și expoziții, precum:

  • Smart City Sweden: Prezentarea celor mai bune practici și soluții inovatoare din Suedia, susținută de Ambasada Suediei în România.

  • Interviuri online cu companii suedeze: Explorarea inovației și tehnologiei suedeze pentru durabilitate, oferind perspective și inspirație, susținut de Ambasada Suediei în România

  • Eveniment WWF - Tranziție energetică: un eveniment special, care se concentrează pe tranziția la energia durabilă, cu informații de la experți și reprezentanți ai comunității.

  • Premieră PIXELATA în România: PIXELATA, o instalație de artă captivantă realizată din 2000 de dpze de băuturi reciclate va fi adusă în preimă de programul internațional Every Can Counts, simbolizând fuziunea dintre artă, conștientizarea mediului și participarea socială.

  • Resurse educaționale pentru școli: Furnizarea de materiale și resurse educaționale pentru activitățile de clasă în colaborare cu GuerrillaVerde.ro.

  • Concurs foto Pactul Climatic European: încurajare pentru activiștii în domeniul schimbărilor climatice să participe la celebrarea eforturilor de construire a unei Europe mai durabile prin Pactul european pentru climă, printr-o competiție foto.Recunoscând importanța incluziunii, evenimentele și conținutul selectat vor fi disponibile digital, asigurând accesibilitatea pentru un public global. Școlile din toată țara vor avea acces la materiale educaționale online, promovând o cultură a durabilității în rândul tinerei generații.


Green Tech & Film Festival invită indivizi, organizații și comunități să se alăture acestui efort colectiv pentru un viitor mai ecologic și mai durabil. Fie că sunteți pasionați de tehnologie, film sau conservarea mediului, există ceva pentru toată lumea la ediția din acest an. Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe site-ul festivalului, la secțiunea Program www.greentechfilmfestival.ro/program.

 

Ce spun partenerii acestei ediții:


„De la lansarea programului  Every Can Counts în România, în anul 2012, proiectele implementate au adus o contribuție majoră la creșterea gradului de conștientizare și reciclare a dozelor din aluminiu și au creat totodată o schimbare de comportament pozitiv, contribuind astfel la creșterea ratei de reciclare a dozelor din aluminiu. Un aspect esențial în economia circulară este gestionarea deșeurilor în urma unui consum care depășește nevoile reale și, în același timp, afectează mediul înconjurător, principalul furnizor de resurse. Susținem sistemul de garanție returnare recent implementat în România și ne dorim ca odată cu el să creacă și nivelul ratei de reciclare din țara noastră.

Suntem deja partener consacrat al GTFF și ne bucurăm să fim împreună și la această ediție unde vom avea posibilitatea să expunem tablouri și lucrări de artă realizate din doze, să folosim tehnologia digitală pentru a desluși puzzle-uri cu mesaje de reciclare și astfel să încurajăm consumatorii să folosească rațional ambalajele și să le recicleze în cadrul sistemului de garanție-returnare.” Declară Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România.

 

„Stratos este o companie de consultanță și servicii de mediu, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România. Stratos sprijină numeroase industrii din România să contribuie în mod activ și responsabil la protecția mediului și să accelereze tranziția către o economie circulara si sustenabilitate avand peste 700 de clienti in portofoliu.

Stratos se implică în proiecte educaționale și în parteneriate care dau valoare nu numai mediului de business ci și societății, în general. Considerăm că Green Tech&Film Festival, aflat la a șaptea ediție, este deja un eveniment consacrat, care combină la modul ideal aceste două componente esențiale pentru o societate avansată: educația și parteneriatele, adăugând într-un mod unic pentru România, idei de inspirație din partea experților și experiențe interactive prin tehnologie, la un nivel accesibil. Este o onoare să ne alăturam acestui Festival care are parteneri importanți precum Ambasada Suediei la București, Smart City Sweden, Every Can Counts, Promenada Mall, WWF și Pactul European pentru Climă. Acest eveniment creează, fără îndoială, un cadru care promovează, în mod unic, grija față de mediu, în esență, preocuparea pentru o viață mai bună.” Declară Luminița Roșca, Director General Stratos.  

 

„Suntem încântați să colaborăm cu Green Tech & Film Festival și anul acesta, să promovăm alaturi de ei un stil de viață sustenabil, conștientizarea protejării mediului și tehnologiile verzi. Abia asteptam sa vedem ce expozitii interactive & ce ateliere s-au pregatit pentru editia de anul acesta. Suntem siguri ca evenimentul o sa starneasca interes la nivel local & national si o sa ajute la o mai buna intelegere in ceea ce priveste reciclarea si educatia ecologica.” Promenada Mall

 

Program Green Tech & Film Festival 2024

PROMENADA MALL (NIVEL 1 Piațeta Intersport)

27 mai – 03 iunie, orele 10.00 – 22.00

 

·         Smart City Sweden Video – proiecție video scurte  despre energie, mobilitate, planificare urbană, managemenul deșeurilor – cu sprijinul Ambasada Suediei, Smart City Sweden.

 

·         Climate Pact Photo Competition – informații despre participarea la competiția foto climatică lansată recent la nivel european sub egida Pactului climatic. – cu sprijinul European Climate Pact. Sperăm că ştiţi deja de competiţia foto climatică lansată recent la nivel european sub egida Pactului climatic. Orice cetăţean din cele 27 de state membre, care are peste 18 ani, este încurajat să se înscrie în concurs prin transmiterea unei fotografii ce surprinde acţiunea climatică individuală sau în comunitate, însoţită de un scurt text descriptiv.

 

·         Sesiune de prezentare a competiţiei foto climatică în cadrul Green Tech Film Festival (GTFF), 27 mai 2024, Bucureşti, Cinema Elvira Popescu. Sesiunea va fi moderată de Emil Zorilă, unul dintre ambasadorii Pactului climatic.

 

·         Expoziție de reciclare creativă Can Art – colecție de tablouri și instalații realizate realizate din doze de aluminiu. – cu sprijjinul Every Can Counts

 

29 – 30 mai, orele 12.00-15.00; 1 iunie, orele 12.30-15.00

·         Every Can Counts PIXELATA – instalație de reciclare creativă realizată din 2000 de doze de aluminiu, o experiență unică în România la care publicul este invitat să contribuie. Prin implicarea publicului, dozele de băutură sunt folosite pentru a forma o imagine pixelate în format mare, creând o pictură murale impresionantă.

 

·         Puzzle interactiv dedicat reciclării  – folosind un dispozitiv digital, un puzzle interactiv va dezvălui audienței mesaje cheie despre reciclarea dozelor din aluminiu.

 

·         Ochelari VR The Magic of Can Recycling – aceste dispozitive vor purta audiența mai aproape de experiența reciclării, urmârind o serie de materiale video.

 

CINEMA ELVIRE POPESCO

27 mai | 12.00 – 14.30 

 

Climate Pact Photo Competition – Sesiune de prezentare a competiţiei foto climatică în cadrul Green Tech Film Festival (GTFF), 27 mai 2024, Bucureşti, Cinema Elvira Popescu. Sesiunea va fi moderată de Emil Zorilă, unul dintre ambasadorii Pactului climatic.

 

Proiecție shorts Smart City, selecție video scurte despre energie, mobilitate, planificare urbană, managemenul deșeurilor, prezentat cu susținerea Ambasadei Suediei si Smart City Sweden

Proiecție documentar 

 

IBIS STYLES BUCUREȘTI

28 mai | 10.00 – 14.00

 

WWF Proiecte de Biomasă și Sustenabilitate @Green Tech & Film Festival. Eveniment: TRANZIȚIA ENERGETICĂ, între dependența de lemne de foc și soluții alternative.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai comunităților locale și ai autorităților centrale din sectorul mediu și energie, precum și experți din societatea civilă și academică. Este o oportunitate de a accesa cele mai noi informații despre utilizarea sustenabilă a biomasei solide, de a schimba experiențe și bune practici, și de a socializa cu alți profesioniști din domeniu. Un eveniment colaborativ WWF Romania și Green Tech & Film Festival.

 

ONLINE @GTFF.ro

23 mai – 5 iunie

 

Serie interviuri video - Swedish Innovation and Technology for Sustainability

·         23 mai 2024, 10.00-11.30 (Eveniment înregistrat, cu participarea reprezentaților companiilor suedeze din România. Interviurile vor fi difuzate pe toată durata Festivalului, cu acces deschis pe YouTube și pagina de Facebook.)

·         5 iunie 2023, World Environment Day, prezentat în premieră evenimentul complet  Swedish Innovation and Technology for Sustainability.

 

 

ONLINE @SCOLI

27 mai – 3 iunie

 

Resurse educaționale pentru activități la clasă în școlile din rețeaua GuerrillaVerde.ro

KIT-ul e-GREEN TECH & FILM FESTIVAL conține: 

  • Acces la material video Smart City Sweden 

  • Access la informatii privind participarea la concursul European Climate Pact, Capture your climate action!. 

  • Acces la materiale educaționale despre reciclarea dozelor din aluminiu

  • Diplomă de participare GTFF 2024

 

 

Contact

 

2 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page