top of page
Caută

Astăzi se lansează noul sezon Sustainable Living Podcast sub umbrela Săptămânii Europene a Dezvoltă

Sustainable Living Podcast, podcastul care își propune să informeze și să educe publicul larg din România pe tema sustenabilității, lansează un nou sezon, sub umbrela Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile. Cel de-al doilea sezon este deschis astăzi, 23 septembrie, cu un dialog inspirațional cu Alin Ușeriu, Președinte Asociația Tășuleasa Social, despre Via Translivanica, un traseu de 1.400 de km care redeschide drumuri către cei care vor să cunoască Transilvania, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, pe care drumeții să îl poată parcurge pe jos sau cu bicicleta.
  • Cel de-al doilea sezon Sustainable Living Podcast este prezentat sub umbrela inițiativei Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, platformă dedicată activităților și evenimentelor care promovează dezvoltarea durabilă, cu peste 4000 de inițiative coordonate la nivel european de European Sustainable Development Network.

  • Episoadele acestui sezon vor fi dedicate dialogului despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: Sănătate și Bunăstare (SDG3), Educație de Calitate (SDG4), Egalitate de Gen (SDG5), Energie Curată şi la Preţuri Accesibile (SDG7), Industrie, Inovaţie şi Infrastructură (SDG9), Oraşe şi comunităţi durabile (SDG11), Consum și Producție Responsabile (SDG12), Acțiune Climatică (SDG13).

  • Experți în domeniul dezvoltării durabile, oameni de știință, jurnaliști, reprezentanți ai mediului academic și ONG vor inspira audiența despre cum putem contribui la îndeplinirea Obiectivelor pentru o societate sustenabilă, alături de gazda podcastului, Nicoleta Talpeș, expert în comunicare strategică pentru dezvoltare durabilă și fondatoarea unor inițiative similare: GuerrillaVerde.ro – platformă dedicată educaţiei ecologice, Green Tech & Film Festival – festival dedicat promovării tehnologiilor verzi.

  • Al doilea sezon al podcastului se deschide cu un dialog inspirațional alături de Alin Ușeriu, Președinte Asociația Tășuleasa Social, despre proiectul Via Transilvanica, un traseu de 1.400 de km care redeschide drumuri către cei care vor să cunoască Transilvania, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, pe care drumeții să îl poată parcurge pe jos sau cu bicicleta. Episodul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=Qb79HwvKLjM.

  • Din al doilea sezon Sustainable Living Podcast devine un hub al educației pe teme despre dezvoltare durabilă, găzduind interviuri realizate de alți specialiști, cu episoade prezentate de Sorin Cebotari, Doctor în Geografie și cercetător în domeniul științelor sociale, Co-host al podcastului.


Conținutul Sustainable Living Podcast este disponibil gratuit pe www.sustainableliving.ro, pe canalele de podcast (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts, Breaker, Pocket Casts) şi în format video pe canalul de YouTube & pagina de Facebook.

Follow & Share:


20 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page