top of page
Caută

Sustenabilitate prin Inovație: practici sustenabile ale companiilor suedeze din România

Ambasada Suediei în România și Sustainable Living Podcast prezintă practici sustenabile ale companiilor suedeze din România.
Ambasada Suediei în România și Sustainable Living Podcast prezintă practici inovatoare de sustenabilitate ale companiilor suedeze din România. Începând de astăzi se lansează un nou sezon al podcastului prin care veți cunoaște invitați dintr-o varietate de companii suedeze prezente în România, aflate în fruntea tranziției ecologice și durabile, precum: Autoliv, Axis Communications, Ikea, Ericsson, Tetra Pak, Volvo Trucks, dar și de la Stockholm Environment Institute. Fiecare episod prezintă bune practici ale companiilor suedeze prin dialoguri despre modelele de afaceri inovatoare și circulare pe care le-au implementat pentru a reduce emisiile de CO2 și a economisi energie.


Liderii industriei și afacerilor suedeze au înțeles că avantajul competitiv de astăzi constă în capacitatea de a oferi soluții și produse eficiente din punct de vedere al resurselor și fără emisii. Acest nou sezon al Sustainable Living Podcast face cunoscută prezența inspiratoare a companiilor suedeze în România și modul în care acestea conduc tranziția durabilă în Europa și nu numai.


Suedia, care deține din ianuarie 2023 președinția Consiliului Uniunii Europene, este considerată lider în durabilitate din mai multe motive. Unul este angajamentul său puternic față de energia regenerabilă, țara generând peste jumătate din electricitate din energie hidro și eoliană. În plus, Suedia are o lungă istorie de investiții în eficiența energetică și a implementat politici de promovare a transportului durabil, cum ar fi o prezență mare a vehiculelor electrice și un sistem de transport public bine dezvoltat. De asemenea, Suedia pune un accent puternic pe reciclare și reducerea deșeurilor și și-a stabilit obiective ambițioase pentru reducerea emisiilor de carbon. În plus, guvernul și societatea Suediei pun un accent puternic pe dezvoltarea durabilă, ceea ce a contribuit la reputația țării ca lider în durabilitate. Companiile suedeze sunt adesea în fruntea dezvoltării și implementării de noi tehnologii și practici durabile, cum ar fi clădirile verzi, energia regenerabilă și transportul durabil.


„Companiile suedeze sunt în fruntea tranziției ecologice și durabile, în Suedia și la nivel global. Liderii industriei și afacerilor suedeze au înțeles că avantajul competitiv stă astăzi în capacitatea de a oferi soluții și produse eficiente din punct de vedere al resurselor și fără emisii. În România, avem o prezență importantă a companiilor suedeze cu modele de afaceri circulare ale căror produse și soluții vor reduce emisiile de CO2 și vor economisi energie. În prezent, Suedia deține președinția Consiliului Uniunii Europene. În acest rol, dorim ca Europa să conducă prin exemplu. Tranziția către un viitor apropiat eficient din punctul de vedere al resurselor și fără combustibili fosili va necesita investiții majore în industrii inovatoare care pot traduce cele mai bune idei și inovații în soluții funcționale. Guvernele și sectorul privat trebuie să lucreze împreună. Companiile suedeze, inclusiv cele deja prezente și care lucrează în România, fac parte din această tranziție crucială.”, declară Therese Hydén, Ambasadoarea Suediei în România.


„Prezentarea celor mai bune practici ale companiilor suedeze din România prin platforma Sustainable Living Podcast va permite explorarea și discutarea în profunzime a diferitelor practici sustenabile implementate de aceste companii, oferind ascultătorilor o înțelegere cuprinzătoare a inițiativelor și a impactului lor pe termen lung. În plus, fiecare episod poate servi ca sursă de inspirație și îndrumare pentru alte organizații care doresc să adopte practici durabile. Sustainable Living Podcast este un instrument de creștere a gradului de conștientizare cu privire la rolul afacerilor în abordarea provocărilor de mediu si social și o resursă educațională pentru persoanele interesate de sustenabilitate." declară Nicoleta Talpeș, gazda Sustainable Living Podcast.Unde puteţi urmări Sustainable Living Podcast:


Listen to Spotify @Sustainable Living Podcast

See us on our YouTube Channel @ Sustainable Living Podcast

Like & Follow our Facebook @SustainableLiving.ro

Follow us on Instagram @SustainableLiving.ro127 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page